Het kasteel met de Blauwe badkamer

Grote kamers met mooie raampartijen en de gedetailleerde afwerking laten mij als bezoeker weten dat hier ooit welgestelde mensen gewoond hebben.

Kitchenette

De keuken was verrassend eenvoudig ingericht. ”Met de beschikbare hulpmiddelen zou je tegenwoordig nog geen fatsoenlijke tosti meer kunnen maken?, hoor ik mezelf denken. ”Misschien had men toendertijd ook al tafeltje dekje”  bedenk ik terwijl ik de camera op pak en naar de volgende ruimte loop. 

Haarden en Badkamers

Het kasteel heeft het voor het overgrote deel van z’n leven moeten stellen zonder moderne gemakken zoals centrale verwarming.  Bijna iedere kamer beschikt dan ook over een open haard. Altijd een dankbaar foto onderwerp.

Om te voorzien in de behoeftes van de bewoners die gesteld waren op hun luxe is er in dit kasteel ook aan badkamers in allerlei soorten en maten geen gebrek. 
Het valt me op dat de gele badkamer evident minder luxueus is uitgevoerd. Het lijkt aannemelijk dat daar het personeel zichzelf mocht afstoffen na een dag hard werken. 

Als je de ogen open houdt verteld iedere ruimte zo z’n eigen verhaal. Dat hoeft niet altijd overeen te komen met de waarheid maar fantaseren helpt om het huis tot leven te brengen vind ik.