Een verlaten boerderij op het Belgische platteland

Ergens op het platte land in Belgie bezoek ik een verlaten boerderij, Zoals zo vaak bij dit soort locaties is de tijd bevroren op het moment dat de laatste bewoner het pand (moest) verlaten.
Kranten met oud nieuws en gedekte bedden en tafels vertellen in stilte hun verhaal terwijl het verval langzaam toeneemt.

De zolder

Op de zolder staat een solitaire stoel met een lege fles. Symbool wellicht voor het feit dat ooit de huiseigenaar hier zijn rust vond? Starend naar zijn land door het kleine zolderraam 

De keuken

De keuken heeft zijn best tijd gehad. De potten en pannen zijn versleten en vol roest en het goed servies is lang niet gewassen.  
De laatste gebruikers van de babystoel zijn allang zindelijk en hebben vast zelf inmiddels kinderen. 

Strijkijzer

In de hal bij de voordeur staat op een wat ongebruikelijke plek een strijkijzer. The gele tinten worden versterkt door het zonlicht dat zich door een bovenlichtje een weg naar binnen baant.

Slaapkamers

The bedden zijn nog keurig opgemaakt. Er bekruipt mij even het gevoel dat iemand elk moment kan binnenstappen om een middagdutje te doen. Mocht dat zo zijn dan zorgt een dikke schapenvacht voor warme voeten in dit koude winter jaargetijde.