Permanente schoolvakantie

Korte geschiedenisles

Ik hou ervan om te fantaseren over de geschiedenis van een gebouw als ik er mijn foto;s maak. In het geval van dit gebouw viel er echter weinig te raden. De geschiedenis is klip en klaar.
In het begin van de 20ste eeuw werd begonnen met de bouw van dit klooster waar de broeders vervolgens leefden met en voor voornamelijk gehandicapte kinderen.  In de aanloop naar de 2de wereld oorlog vertrokken de broeders maar het klooster bleef een opvanghuis voor kinderen die geestelijk of lichamelijk gehandicapt waren. Adolf Hitler gebruikte Waldniel Hostert als euthanasiecentrum. 
In de jaren 50 werd het klooster een Engels militair hospitaal en pas daarna werd het in gebruik genomen als school. 

Prachtige raampartijen

Mijn favoriete foto’s uit deze serie zijn die van de lege kamers met raampartijen.┬áSoms leeg, soms met een eenzame stoel of tafel en een aantal met poelen van water die veel diepte aan de foto’s toevoegen.

Trappen

Ik sta open voor alles wat mooi is en heb geen echte vaste thema’s maar trappen en trappenhuizen zouden een goede kandidaat zijn.