Ballerina in een verlaten drukkerij

Ballerina

In een verlaten drukkerij ontmoet ik Maree. Samen leggen we de mooie harmonie tussen klassiek ballet en de aangename rust van een verlaten gebouw vast.

Ik ontmoette Maree eerder in de Ballet studio Valentijn in Eindhoven waar ze traint. Enkele foto’s zijn daar gemaakt maar het overgrote deel in de oude drukkerij.

Doorbijten

Het was een koude dag en Maree werd gevraagd sommige zware poses lang vast te houden. Ik heb het haar niet makkelijk gemaakt.

Gelukkig voor mij zijn ballerina’s doorbijters. Geen enkele klacht of zucht kwam er over haar lippen.

De tijd en inspanning bleek uiteindelijk zeer de moeite waard. We zijn beide erg blij met het resultaat.

Contrast

Ik vind het contrast geweldig.

De combinatie tussen het ruwe gebouw en de poëtische schoonheid van ballet lijkt op voorhand misschien groot maar de twee blijken heel erg mooi bij elkaar te passen.
De ruimte waarin we gewerkt hebben was groot. Dat wordt geillustreerd in de foto’s waarin het model als een klein teer poppetje afsteekt tegen de lange versleten wand.

Poses

Tijdens de fotoshoot heb ik slechts een paar van de vele klassieke ballet poses vastgelegd. Daarnaast heb ik me gefocust op wat vrije poses, zittende foto’s en details. Gewoon om wat variatie in het thema aan te brengen. 

Favoriete beeld

 Het is sowieso meestal ondoenlijk om één favoriet beeld te kiezen uit een serie. In dit geval is dat absoluut onmogelijk. De serie bevat een aantal geweldige foto’s. Soms is het de compositie, soms de pose, soms de details en in de meeste gevallen de serene rust en houding die Maree uitstraalt die me pakken en raken.