Heropvoeding

Een instituut

Als ik het gebouw nader spoken er allerlei gedachtes door mijn hoofd over de bestemming van dit gebouw.  Een briefje in de entree hal doet mij vermoeden dat hier moeilijk opvoedbare jeugd een tweede kans kreeg geboden. Het gebouw kan ook best als rustoord of weeshuis gediend hebben afgaande op de sporen van jeugdige bewoners die ik tegenkom als ik van kamer naar kamer zwerf.

Grandioze trap 

Een evidente eye-catcher in dit gebouw is de grootse trap, vol gedetailleerd houtsnijwerk en prachtige muurschilderingen. 

De weelde die deze trap uitstraalt doet vermoeden dat hier ooit adel heeft gewoond. Wie het weet mag het zeggen.

De koffer op zolder

Op de zolder kom ik een prachtige koffer tegen. Dat levert plaatjes op die veel meer ingetogen zijn dan die van bijvoorbeeld de trap maar die het qua licht en sfeer, wat mij betreft, makkelijk winnen.

Graffiti

Op diverse plaatsen is het huis ontsiert, of versiert, met soms niet onverdienstelijke graffiti.  Mooi gedaan maar wat mij betreft is een huis als dit niet de plek om je onomkeerbare artistieke lusten bot te vieren.  Misschien zitten de makers inmiddels in hun eigen heropvoedingsinstituut denk ik dan onmiddellijk.

Trappenhuizen

Die mogen uiteraars niet ontbreken, trappenhuizen. Ik kan het niet laten ze vast te leggen. De lijnen en glooiingen blijven mij boeien.