Cinderella’s kasteel

Als ik voor mijn vertrek nog even door het raam naar buiten staar vraag ik me stiekem af of Cinderella ooit hetzelfde uitzicht bewonderde.

Er is nog hoop

De historie achter dit charmante kasteel is me niet duidelijk. Het staat al lang leeg nadat het restaurant, de laatste uitbater van het pand, het veld heeft moeten ruimen. Het kasteel lijkt nog zeker het renoveren waard en er schijnt belasting te zijn van potentiƫle investeerders maar die lopen tegen een muur van papierwerk op het gebied van stedenbouw en ruimtelijke ordening aan. Zo gaat het verhaal. Hopen dat het nog goed komt!

Sprookjesachtig

Het kasteel is sprookjesachtig mooi. De hoofdzakelijk lege ruimtes stralen nog veel van hun oude pracht en praal uit. Oude haarden en semi-moderne radiatoren staan in de meeste ruimtes gebroedelijk naast elkaar als stille getuigen van enkele van de verschillende stadia waar het kasteel doorheen is gegaan.

Bladderend behang en gekrakeelde verf

Het vocht en het gebrek an onderhoud zijn goed af te lezen aan de staat van het behang en de geverfde muren. Ik ben er als fotografe erg blijf mee want ik vind het prachtige plaatjes opleveren.