Over Iris

Welkom, leuk dat u mijn website bezoekt.

Alleen ik, mijn camera en het natuurlijk licht. Verder niets.

Mijn naam is Iris van Heusden en ik ben  fotografe met een voorliefde voor Urbex-fotografie.
Schoonheid zien en emoties ervaren gaat me van nature goed af, om ze vervolgens vast te leggen in een 2 dimensionaal vlak is echter nog best lastig. Ik probeer dat te doen door het simpel te houden. Alleen ik, mijn camera en het natuurlijk licht. Verder niets.


Een foto is een beslissing genomen in een achtste van een seconde.

Oude, verlaten gebouwen, ze fascineren me.

Ik hou van de vervallen schoonheid van een plek die ooit iemands thuis, of werkplek was. Soms zijn het de kleuren, soms de lijnen. De inval van het licht, of een voorwerp als een stoel of een driewieler die de tand des tijds probeert te weerstaan om mij nog een laatste keer een verhaal te vertellen. Soms mooi, soms schrijnend maar altijd interessant.

Luisterend naar die verhalen neemt mijn fantasie me mee terug in de tijd. Ik voel me nederig en af en toe een voyeur, daarom behandel ik deze plekken met respect. Ik ben altijd dankbaar dat ik even op bezoek mag komen om de nostalgische schoonheid en gevoelens tot me te nemen. Ik stel me voor dat er af toe, “ergens daarboven”, een oude heer of dame glimlachend naar beneden kijkt, naar die vreemde blonde vrouw die zich ploeterend een weg baant door het pand dat ooit voor hen thuis was.

Op deze website vind u een groot deel van mijn werk. Om u te helpen met het browsen door de vele foto’s kunt u filteren op categorie of zoeken op individuele foto tags.